Cursussen & activiteiten

Babymassage voor partners (vader/mee-moeder)

Je partner heeft je baby negen maanden gedragen in veiligheid en met geborgenheid. Ook hierna hebben baby’s nood aan een warm gevoel. Babymassage is de ideale manier om ook als vader/mee-moeder dit warme gevoel te delen en een band op te bouwen met je baby. 
 
Bovendien stelt babymassage je baby gerust, is het een positieve manier van communicatie met je kind en stimuleer je de neurologische, motorische en emotionele ontwikkeling van je baby. Je kan babymassage ook gebruiken om ongemakjes zoals darmkrampjes of obstipatie te verlichten. Het is een bijzondere manier om je baby al deze voordelen te bieden en elkaar te leren kennen. Zonder woorden leer je de taal van jouw baby verstaan, de lichaamstaal. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die jouw baby spreekt. Bij baby’s is de huid van primair belang: zij is het eerste zintuig, zij weet alles.
 
De eerste weken heeft een baby vooral nood aan knuffelen, strelen en aanraken en is er dus nog geen sprake van massage. De ideale leeftijd om met babymassage te starten, ligt tussen 6 weken en 9 maanden.
 
Deze cursus bestaat uit 1 les. Tijdens de cursus worden verschillende technieken van babymassage aangeleerd, laten we de baby even genieten van babygym en enkele spelletjes en sluiten we af met een ontspannend badje. Bovendien krijg je praktische tips en kom je in contact met andere ouders.

Wat breng je mee?
  • Eén grote badhanddoek en één kap-handdoek
  • Propere luier
  • Makkelijk zittende kleding voor jou

Ook mama is welkom!

Die kunnen gezellig meekomen (samen met de andere kindjes), praten met andere mama's en samen iets drinken. Als de baby nog extra troost nodig heeft, is zij altijd dichtbij. 


De cursus kost 25 euro per koppel. Inschrijven is noodzakelijk.

Komende data

Zondag 16 juni 2024, van 10u tot 11u30

Interesse?

Neem contact op voor inschrijving of meer informatie via info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be of 0468 00 43 38.
De cursus gaat door in onze praktijk: Waversesteenweg 51A, 1560 Hoeilaart.
Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be