Cursussen & activiteiten

Om je eigen keuzes te maken, is een optimale voorbereiding belangrijk. Tijdens de prenatale cursussen krijg je correcte informatie over arbeid en bevalling, je kraamtijd, leven met een baby, borstvoeding.

Tijdens de babymassage en moedergroep kom je in contact met andere ouders, de kans om te genieten van je baby Een gezellig samenzijn, waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden, zodat we elkaar sterken in het ouderschap. 

Zwangerschapscursus

In groep van maximum 5 koppels wordt er dieper ingegaan op 3 hoofdthema’s: arbeid en bevalling, borstvoeding en moeder en baby na de bevalling.

Borstvoedingscursus

In een groep van maximum 5 koppels of zwangere vrouwen wordt er dieper in gegaan op het thema borstvoeding.

Klaar voor vervroegd ontslag

In een groep van maximum 5 koppels of zwangere vrouwen wordt er dieper in gegaan op het thema postpartum.

Babymassage

Je hebt je baby negen maanden gedragen in veiligheid en met geborgenheid. Ook hierna hebben baby’s nood aan een warm gevoel.

Moedergroep 'Bar Maman'

'Bar Maman' is een gezellig samenzijn onder (toekomstige) mama's en hun baby's samen met een drankje en versnapering.

Ontbijtbuffet 'Bar Familie'

In het verlengde van Bar Maman, organiseren we samen met B&B Hippo-droom een ouderbijeenkomst samen met een uitgebreid ontbijt.

EHBO bij baby’s en kleine kinderen

Met baby's en kleine kindjes in huis is het altijd opletten geblazen. Hoe veilig we ook spelen of de ruimte is, een ongeval is snel gebeurt. Snel en gepast reageren is dan ook van belang en kan levens redden.

Workshop Rapley-methode

Wil jij graag weten hoe je precies kan starten met vaste voeding? Viert jouw kindje bijna zijn of haar halve verjaardag? Wil je wat meer weten over de Rapley-methode? De gedachte achter deze methode is dat je je baby stukjes eten aanbiedt (in plaats van papjes), zodat hij/zij zelf het tempo en de hoeveelheid van eten kan bepalen. * waar moet je op letten? * welke voeding is ideaal om mee te starten? *hoe krijgt mijn baby voldoende voedingsstoffen binnen? Deze workshop zal gegeven worden door Rolinde Demeyer. Zij is kinderdiëtiste en lactatiekundige en heeft ruime ervaring met deze methode.

Joke Muyldermans
Klein Vuurgatstraat 3
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be