Cursussen & activiteiten - Kraamperiode

Om je eigen keuzes te maken, is een optimale voorbereiding belangrijk. Tijdens de prenatale cursussen krijg je correcte informatie over arbeid en bevalling, je kraamtijd, leven met een baby, borstvoeding.

Tijdens de babymassage en moedergroep kom je in contact met andere ouders, de kans om te genieten van je baby Een gezellig samenzijn, waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden, zodat we elkaar sterken in het ouderschap. 

Babymassage

Je hebt je baby negen maanden gedragen in veiligheid en met geborgenheid. Ook hierna hebben baby’s nood aan een warm gevoel.

Moedergroep 'Bar Maman'

'Bar Maman' is een gezellig samenzijn onder (toekomstige) mama's en hun baby's samen met een drankje en versnapering.

EHBO bij baby’s en kleine kinderen

Met baby's en kleine kindjes in huis is het altijd opletten geblazen. Hoe veilig we ook spelen of de ruimte is, een ongeval is snel gebeurt. Snel en gepast reageren is dan ook van belang en kan levens redden.

Mama-baby yoga

Op het ritme van jouw baby doen we yoga-oefeningen voor de baby en postnatale oefeningen voor jou, gekoppeld aan liedjes en versjes.

Wobbelturnen Work-out

Het doel van Wobbelturnen Work Out is om op een fijne unieke manier te sporten. We willen iedereen -onafhankelijk van zijn niveau van conditie of aanleg- laten bewegen. Daarom werken we in kleine groepjes waarbinnen het mogelijk is om op maat te begeleiden.

Zwangerschap- en postpartummassage

Een zwangerschapsmassage of postpartum massage is een zachte massage die gericht is op je zwangere of postnataal lichaam. De massage werkt ontspannend en heeft daarnaast ook veel lichamelijke voordelen.

Belly2belly Walking

Nordic Walking met je baby in de draagzak of -doek. Belly2Belly Walking richt zich tot mama’s en hun kindje van enkele weken tot ongeveer 3,5 jaar oud.

Babymassage voor partners (vader/mee-moeder)

Quality time tussen baby en papa/mee-moeder, het kan! Tegelijkertijd zitten de mama's gezellig samen iets te drinken en de zaal ernaast, zo zijn ze toch dichtbij, moest de baby even nood hebben aan een extra troosmoment.

Draagconsultatie

Je kind dicht bij je dragen, heeft enkel voordelen en is heel belangrijk voor zijn/haar motorische en emotionele ontwikkeling. Wil je hier graag meer over weten? Boek dan een consultatie bij onze draagconsulente, Caroline.

MamaBaby Workout

Versterk je lichaam na de zwangerschap (samen met je babytje) in een gezellig groepje, onder gespecialiseerde, kinesitherapeutische begeleiding.

Psychologische begeleiding

Je goed in je vel voelen, maakt het makkelijker om de ouder te zijn die je zou willen zijn.

Draagdoekwandeling - Zoniënwoud

Om jonge mama's terug wat met elkaar in contact te brengen, organiseren we een draagdoekwandeling in het Zoniënwoud. Samen met je baby genieten van de buitenlucht, terug wat in actie komen en een babbeltje met andere mama's. Ideaal!

Baby 'n Breakfast - Moedergroep

Om jonge mama's terug wat met elkaar in contact te brengen, organiseren we een moedergroep 'Baby 'n Breakfast'. Samen babbelen, ervaringen uitwisselen en elkaar steunen tijdens zwangerschap of in het ouderschap. En dit samen met een koffie, thee, sapje en wat om te eten. Gezelliger kan niet!

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be