Cursussen & activiteiten - Zwangerschap

Om je eigen keuzes te maken, is een optimale voorbereiding belangrijk. Tijdens de prenatale cursussen krijg je correcte informatie over arbeid en bevalling, je kraamtijd, leven met een baby, borstvoeding.

Tijdens de babymassage en moedergroep kom je in contact met andere ouders, de kans om te genieten van je baby Een gezellig samenzijn, waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden, zodat we elkaar sterken in het ouderschap. 

Zwangerschapscursus

In groep van maximum 5 koppels wordt er dieper ingegaan op 3 hoofdthema’s: arbeid en bevalling, borstvoeding en moeder en baby na de bevalling.

Borstvoedingscursus

In een groep van maximum 5 koppels of zwangere vrouwen wordt er dieper in gegaan op het thema borstvoeding.

Klaar voor vervroegd ontslag

In een groep van maximum 5 koppels of zwangere vrouwen wordt er dieper in gegaan op het thema postpartum.

Moedergroep 'Bar Maman'

'Bar Maman' is een gezellig samenzijn onder (toekomstige) mama's en hun baby's samen met een drankje en versnapering.

EHBO bij baby’s en kleine kinderen

Met baby's en kleine kindjes in huis is het altijd opletten geblazen. Hoe veilig we ook spelen of de ruimte is, een ongeval is snel gebeurt. Snel en gepast reageren is dan ook van belang en kan levens redden.

Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschapsyoga leer je voelen wat jij en je kindje nodig hebben en daardoor groeit het vertrouwen in je lichaam en in je eigen wijsheid.

Wobbelturnen Work-out

Het doel van Wobbelturnen Work Out is om op een fijne unieke manier te sporten. We willen iedereen -onafhankelijk van zijn niveau van conditie of aanleg- laten bewegen. Daarom werken we in kleine groepjes waarbinnen het mogelijk is om op maat te begeleiden.

Zwangerschap- en postpartummassage

Een zwangerschapsmassage of postpartum massage is een zachte massage die gericht is op je zwangere of postnataal lichaam. De massage werkt ontspannend en heeft daarnaast ook veel lichamelijke voordelen.

Draagconsultatie

Je kind dicht bij je dragen, heeft enkel voordelen en is heel belangrijk voor zijn/haar motorische en emotionele ontwikkeling. Wil je hier graag meer over weten? Boek dan een consultatie bij onze draagconsulente, Caroline.

Psychologische begeleiding

Je goed in je vel voelen, maakt het makkelijker om de ouder te zijn die je zou willen zijn.

9 maanden fit

Oefeningen in kleine groep waar flexibiliteit en kracht centraal staan. Bewegingen die veilig zijn tijdens elke fase van de zwangerschap.

Baby 'n Breakfast - Moedergroep

Om jonge mama's terug wat met elkaar in contact te brengen, organiseren we een moedergroep 'Baby 'n Breakfast'. Samen babbelen, ervaringen uitwisselen en elkaar steunen tijdens zwangerschap of in het ouderschap. En dit samen met een koffie, thee, sapje en wat om te eten. Gezelliger kan niet!

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be